18august
2017

Reguli noi pentru domeniile .ro!

De Aura Zaharia
domenii .ro anuale

Daca pana acum domeniile .ro se cumparau o singura data, la inregistrare, incepand cu 1 martie 2018 se va plati o taxa anuala de mentenanta, pentru a-ti pastra site-ul. Valoarea taxei este de 6-12 euro/an, fara TVA, in functie de locul din care ti-ai cumparat domeniul.

Tariful de 6 euro/an se aplica registrarilor acreditati ROTLD, in vreme ce tariful de 12 euro este pentru vanzarile directe pe site-ul www.rotld.ro.

Detinatorii de domenii .ro vor putea plati contravaloarea serviciului de inregistrare si mentenanta pentru minimum 1 an si maximum 10 ani. Aceste taxe se vor plati dupa implinirea a 5 ani de la cumpararea domeniului.

Cum se calculeaza?

Daca ti-ai cumparat domeniul .ro inainte de martie 2013, ar trebui sa achiti taxa de mentenanta la 1 martie 2018, pentru a ramane in posesia site-ului. Primesti, insa, o perioada de gratie de 3 luni, pana la 1 iunie 2018. Daca pana la aceasta data nu achiti contravaloarea serviciului de mentenanta anuala, domeniul va expira. Asta inseamna ca poate fi cumparat de altcineva. Nu, nu iti va folosi fisierele, dar va prelua numele site-ului tau.

Daca ti-ai cumparat domeniul .ro dupa martie 2013, ai o perioada de gratie de 5 ani pana cand intra in vigoare aceasta noua regula. Apoi, procedura este aceeasi: n-ai platit taxa, pierzi domeniul.

Categorii:
Articole recente: