14decembrie
2016

Importanta securitatii in IT

De Aura Zaharia
sfaturi pentru securitatea parolelor

Stirea zilei in IT este ca un miliard de conturi Yahoo au fost sparte. Da, un miliard! Si mai grav e ca evenimentul a avut loc in 2013, dar abia acum s-a descoperit.

Yahoo spune ca e posibil sa fi fost furate date precum nume, adrese de e-mail, numere de telefon, date de nastere, parole criptate si unele intrebari si raspunsuri de securitate. Ceea ce inseamna ca cei care au intrat in posesia acestor informatii pot avea acces si la alte conturi ale tale, de pe alte site-uri, daca ai folosit aceleasi intrebari de securitate.

De aceea, e bine sa schimbi intrebarile de securitate sau macar raspunsurile si sa iti setezi, de acum inainte, parole cat mai complexe, care sa contina litere mari si mici, cifra si caractere speciale, precum #%€£$.

Da, stiu ca ai mai auzit asta, dar e important sa tii cont de aceste sfaturi, pentru a te proteja mai bine. La fel cum e bine si sa nu transmiti prin e-mail datele cardurilor si sa nu folosesti aceeasi parola pentru mai multe site-uri.

Cand platesti online, asigura-te ca pagina in care introduci datele foloseste o conexiune criptata, adica in bara de adrese apare cu verde https, ca sa nu te trezesti platind lucruri pe care nu le-ai cumparat.

In rest, navigare placuta!

Categorii:
Articole recente: