14februarie
2017

De ce e bine sa ai un certificat SSL

De Aura Zaharia
certificate ssl de valentines day

De cate ori nu ai intrat pe un site si ti-ai introdus, fara nicio ezitare, datele personale sau cele de pe card, fara sa te uiti daca e un site sigur? Te-ai asigurat macar ca este site-ul pe care ai vrut sa il accesezi si nu o clona facuta special ca sa te fure? Nu? Atunci, mare greseala!

Site-urile neprotejate ii fac vulnerabili pe toti cei care le acceseaza, iar acestia pot ajunge sa isi piarda banii din cont – daca le-au fost interceptate datele bancare, identitatea – daca si-au furnizat informatiile personale sau chiar libertatea – daca au fost facute fraude in numele lor.

Pentru a evita toate aceste riscuri neplacute, au aparut certificatele SSL. Ele reprezinta un protocol de securitate care protejeaza datele sensibile ale celor care acceseaza un website, prin criptare si validare. Adica prin verificarea companiei care se afla in spatele site-ului.

Primul semn care arata ca un site este sigur este sigiliul de site securizat sau, altfel spus, afisarea sintagmei „HTTPS”, cu culoarea verde, in bara de adrese a browserului. Aceasta este o garantie ca datele tale nu pica pe mana unor terte persoane.

Asa ca nu-ti lasa site-ul de izbeliste si ofera-i protectie, pentru clientii tai, ca sa fiti o echipa de neinvins!

Intra pe www.akilahosting.ro/ssl si vezi ce varianta de certificat SSL ti se potriveste.

Categorii:
Articole recente: